VOLT Fesztivál: David Guetta, Slash és Fatboy Slim is jön

David Guetta, Slash, a Bastille, Fatboy Slim, Wilkinson, az Ignite és a Nouvelle Vague is koncertet ad a soproni VOLT Fesztiválon, amelyet idén július 1-jétől 4-ig rendeznek meg - adta hírül az MTI.

Idén a VOLT megnövelt küzdőterét tölti meg a legnépszerűbb dj-k közé tartozó David Guetta, aki a lemezlovasok közül elsőként lépett headlinerként, fő produkcióként a legnagyobb fesztiválok színpadára. Sztárok sora dolgozott vele, számos sláger kötődik a nevéhez, aktuális dala, a Dangerous is listavezető a legtöbb európai országban. 2012-ben és 2014-ben a Balaton Soundon, 2013-ban a Sziget fesztiválon lépett fel, idén július 3-án pénteken Sopronban a VOLT-on a Telekom nagyszínpad programját zárja.

Tavalyelőtt a Budapest Sportarénát, manapság a legfontosabb fesztiválok küzdőtereit tölti meg Slash, a Guns 'n Roses extagja, minden idők egyik leghíresebb gitárosa, akinek riffjei és szólói kitörölhetetlenül beépültek a világ rockzenéjébe. Tavaly megjelent szólólemezét Myles Kennedy-vel és az ő Conspirators nevű kísérőzenekarával rögzítette, velük érkezik a VOLT-ra is. Slash és csapata programjában a Guns 'n Roses slágerei is szerepelnek.

Július 4-én szombaton is Fatboy Slim elektronikus show-jával zárul a nagyszínpad programja. A produkció főszereplője, Norman Cook, aki 2009-ben a Szigeten játszott, egy egész generáció slágereit jegyzi a Funk Soul Brothertől a Rockafeller Skankig, az Eat Sleep Rave Repeat pedig az utóbbi hónapokban hódította meg a legnagyobb klubokat.

Intelligens indie és szintipop dalokkal érkezik a VOLT-ra a Bastille, a tavalyi Sziget egyik legjobb koncertjét adó ifjú brit sztárzenekar. Szintén 2014-ben a Strand fesztiválon mutatkozott be a hazai közönségnek a technikás brit drum'n'bass előadó Wilkinson, aki idén a VOLT-on játszik, akárcsak a kaliforniai hardcore-punk legenda az Ignite, magyar származású frontemberével, Téglási Zolival. A nemrég két budapesti koncertet adott Ignite a fesztiválok közül idén egyedül a VOLT-on lesz látható és hallható. A francia Nouvelle Vague már nem először jön a VOLT-ra.

A szervezők korábban bejelentették, hogy a VOLT fellépői között lesz a Motörhead, John Newman, a Rise Against és Parov Stelar is.

Ezek is érdekelhetnek