Hétvégén ismét Kultúrházak éjjel-nappal

  Hétvégén ismét Kultúrházak éjjel-nappal

  Ötszáz intézmény mintegy ezer programmal, többek közt táncházzal, koncerttel, színházi estekkel és gasztronómiai programokkal várja péntektől vasárnapig az érdeklődőket országszerte a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat keretében - adta hírül az MTI.

  Idén lesz kiállítás, sportesemény, farsangi mulatság és álarckészítés, de ingyenes táncházzal, koncerttel, színházi estekkel és gasztronómiai programokkal is készülnek az intézmények.

  Izgalmasnak ígérkezik Rákócziújfalun a Társasjátékok éjszakája, ahol korhatár nélkül régi és új társasjátékok kipróbálására nyílik lehetőség: csocsó, biliárd, sakk, Carcassone, Scrable, Activity, Kalózhajó, Catan telepesei várják a vállalkozó szelleműeket. Püspökladányban Rubik-kocka versenyt tartanak, a fővárosi XI. kerületi FMH művelődési házban pedig gyermektáncházzal és hangszerbemutatóval, busóálarc készítéssel és egyéb kézműves foglakozással várják a családokat.

  A tavalyi évben összesen 185 ezer résztvevőt, szervezőt, fellépőt megszólító esemény programjai több mint tíz százalékának Budapest adott otthont, vidéken és a fővárosban összesen 2000 rendezvényre látogathattak ki az érdeklődök. A szervezők azt szeretnék, ha idén megdőlne a tavalyi, rekordnak számító 160 ezres látogatószám.

  A civil kezdeményezésből országos megmozdulássá nőtt programsorozat a Magyar Népművelők Egyesülete szervezésében, a Közösségfejlesztők Egyesülete, a Kulturális Központok Országos Szövetsége és a Nemzeti Művelődési Intézet partnerségével, az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával jön létre.

  A települések szerint is kereshető programkínálatról a kulturhazak.hu oldalon lehet részletesebben tájékozódni, valamint ugyanitt lehet informálódni a fiataloknak meghirdetett fotó, flashmob, illetve reklámspot pályázatok részleteiről is.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!