Berlinben nyílik a világ első internetmúzeuma

Berlinben nyílik a világ első internetmúzeuma

Magánfinanszírozású internetmúzeum nyílik hamarosan Berlinben - adta hírül az MTI.

Berlin Fotó: Martin Fisch / flickrForrás: Travelo

 "Eddig nem volt olyan hely, ahol az internet történetét és alapítóinak elképzeléseit a kezdetektől napjainkig dokumentálták volna, pedig az internet és az életünk internet általi digitalizálása mindennapjaink, életterünk szilárd alkotórészévé és sokak számára gazdasági bázissá vált. A világháló az olyan nagy hatású fejlődéssel járó felfedezések sorába tartozik, mint a könyvnyomtatás vagy az autó" - mondta el Paul Rascheja, a múzeum egyik alapítója.

A kezdeményezést elindító InternetMuseum.Berlin nevet viselő csapat jelenleg Berlin központjában mintegy ezer négyzetméteres helyszínt keres a múzeumhoz, emellett projektet indított a Startnext közösségi finanszírozással foglalkozó portálon is. A tervek szerint nagy német informatikai vállalkozásokat is igyekeznek megnyerni szponzornak.

A projekt foglalkozik azokkal a "látnokokkal", akik már a 17. századtól megteremtették a hálózatok hálózatának szellemi alapjait, de a '70-es és '80-as évek számítógépes forradalmával, a World Wide Webbel és az első webes szolgáltatásokkal is. Ezen kívül a hackerek hatása, a mobilinternet, valamint az adatbiztonság és az internetes szabadság témakörét is körüljárja majd a kiállítás.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek