Horvátországba indulna? Most ne üljön autóba!

Horvátországba indulna? Most ne üljön autóba!

A szél- és hóviharok miatt rendkívüli intézkedéseket vezettek be a horvát hatóságok az egész országban, ahol további havazás várható pénteken egész nap – közölte az MTI.

Péntekre virradóra húsz-harminc centiméteres hó esett az országban, a dalmát tengerpartra vezető A1-es autópálya melletti Ogulin környékén pedig közel egyméteres lett a hótakaró vastagsága. A nap folyamán további havazás várható: újabb harminc centiméteres hóra számítanak a meteorológusok. A hóátfúvások miatt leállították a kamionforgalmat az ország belsejéből Dalmácia és Rijeka felé, ugyanennek útszakasznak egyes részeit a személygépkocsik számára is lezárták, továbbá nem lehet közlekedni a krki és a pági hidakon sem. A határokon azonban nincs komolyabb torlódás – közölte a horvát közútkezelő vállalat. Zágrábban az éjszaka folyamán körülbelül tíz centi hó esett és azóta is havazik, ami jelentősen lelassítja a városi közlekedést.

A katasztrófavédelem arra kérte az autósokat, hogy aki teheti, ne induljon útnak. A rendőrség kitiltja a forgalomból azokat a gépkocsikat, amelyek nem rendelkeznek megfelelő téli felszereléssel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek