Leállították az akciófilmek forgatását Párizsban

A húsz halálos áldozatot követelő párizsi terrortámadások után a rendőrökkel, katonasággal vagy biztonsági szolgálattal biztosított külső helyszíni forgatásokat csöndben betiltották a francia fővárosban. A hatóságok attól tartanak, hogy a terroristatámadások utáni feszült helyzetben végzetes félreértésekre adnának okot az utcai üldözési jelenetek felvételei.

"Az a probléma az ilyen akciójelenetekkel, hogy a rendőrnek öltözött színészek terroristák célpontjaivá válhatnak, illetve a színészek játéka összezavarhatja a járókelőket ebben a rendkívül érzékeny időszakban" - magyarázta Sylvie Barnaud, a párizsi külső forgatásokat engedélyező rendőrségi illetékes.

Hozzátette: nem tudja, meddig tart majd a tilalom, de egyelőre még nagy a feszültség Párizsban, fegyveres rendőrök és katonák állnak őrt a város egyes pontjain, köztük a zsinagógáknál, médiaközpontoknál és nagyobb bevásárlóközpontoknál.

Párizs számos híres filmes akciójelenet helyszíne volt, különösen sok üldözési jelenetet forgattak a városban. Luc Besson Lucy című futurisztikus akciómozijának egyik jelenetében a Louvre mellett zajlik az üldözés, ez az új szabályok miatt már lehetetlen lenne.

A Tom Cruise és Emily Blunt főszereplésével készült A holnap határa című nagyszabású produkció sem foroghatna már a filmben megjelenő párizsi helyszíneken, de Matt Damon sem száguldhatna Mini Cooperrrel a városban, ahogy annak idején A Bourne-rejtélyben tette.

Számos már megkezdett produkció forgatását kellett megszakítani az új szabályozás miatt.

A jövő héten rendezik Párizsban a Film Set Fair elnevezésű filmes vásárt, amelynek célja éppen az, hogy produkciókat vonzzon a francia fővárosba. Tavaly több mint 1100 film kapott zöld utat helyi forgatásra.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek