Ismét túrázni hívnak a nemzeti parkok

  Ismét túrázni hívnak a nemzeti parkok

  Szombaton lehet kutatni a hiúz nyomait, megfigyelni a hajnalmadarat, vagy felkutatni a magyar kikericset. A "Téli túrák nemzeti parkjainkban" című programsorozatról számol be a turizmus.com.

  Január 31-én országszerte közel tíz túrával várták a természetkedvelőket a nemzeti parkok. A nyitó hétvégén az időjárás is kedvezett a túrasorozatnak – több helyen igazi havas, téli táj és csillogó napsütés várta azt a több száz érdeklődőt, akik csatlakoztak a néhány órás vagy akár egész napos szakvezetéses túrákhoz. A hétköznapok mókuskerekéből kiszakadva a túrázókat megérinthette a védett természeti területek igazi csendje, az állatvilág lépten-nyomon feltáruló apró csodái és az ágak közt keresgélő madarak látványa.

  Hasonló természeti élményekben lehet része azoknak, akik február 7-én csatlakoznak a 12 izgalmasnak ígérkező túrával folytatódó országos programsorozathoz. Őrség, Balaton-felvidék, Dinnyési Fertő, Duna mente, Pilis, Börzsöny, Hortobágy, Szatmár, Biharugra – mindenki találhat lakóhelyéhez közeli túracélpontot. A programok is különlegesnek ígérkeznek, például a hiúz nyomait kutatók, a hajnalmadár megfigyelésére indulók, vagy a téltemető és a magyar kikerics hó alól kibukkanó példányait kereső csoportok számára.

  A túrákról további információ a www.magyarnemzetiparkok.hu/teliturak weboldalon érhető el.

  További híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!