Tízmillió felett a wifi-csatlakozások száma a vonatokon

  Tízmillió felett a wifi-csatlakozások száma a vonatokon

  Két év alatt több mint tízmillió alkalommal csatlakoztak az utasok a vonatokon kiépített ingyenes fedélzeti wifihálózatra - tájékoztatott közleményében a MÁV. A 2013 márciusától bevezetett szolgáltatás már 770 kocsiban működik az elővárosi és egyes távolsági, valamint InterCity járatokon.

  A fedélzeti vezeték nélküli internetszolgáltatást minden erre előkészített járműben ingyenesen vehetik igénybe az utazók, a hozzáférés maximális sávszélessége kocsinként 7,2 Mbps. Így egyidejűlegakár 10-15 fő csatlakozhat a világálóra egy-egy kocsiban. Az igénybe vehető sávszélesség a hírportálok, közösségi oldalak, levelező rendszerek megtekintését lehetővé téve segíti a kikapcsolódást vagy munkavégzést.

  Az utasok ezen kívül már nem csak a vonatokon, hanem a három budapesti fejpályaudvaron – Déli, Keleti, Nyugati – és négy vidéki vasútállomáson, Debrecenben, Szegeden, Zamárdiban és Keszthelyen is használhatják a díjmentes internetszolgáltatást. Miskolcon február végére épülhet ki a működéshez szükséges hálózat. A kelenföldi pályaudvaron a közeljövőben, Pécsett pedig idén nyáron, az újjáépülő állomási főépület átadását követően lesz ingyenes wifi.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!