Bécsi operák élőben a fotelből

Bécsi operák élőben a fotelből

A Bécsi Állami Operaház opera- és balettelőadásait mostantól akár a saját foteléből, otthon is megtekintheti élőben, egy új online alkalmazás segítségével - írja az MTI.

Az online élő közvetítésért 14 eurót (kb. 4500 forintot) kell fizetni, az archivált előadásokat 5 euróért (mintegy 1600 forintért) lehet megnézni, az iskolások pedig a "Live at School" program keretében ingyenesen tekinthetik meg a próbákat és az előadásokat. A netes közvetítés harminc perccel az előadás előtt, a darab ismertetésével és néhány hangulatkép bemutatásával kezdődik, majd a művet teljes színpadi képpel vagy pedig "élővágásos" moziként lehet megtekinteni. A közvetítés többek között angol és német nyelvű felirattal is elérhető. Az operaházban egy egész tévéstúdiót rendeztek be, a felvételek átdolgozásán pedig nyolc kamera és egy vágócsapat dolgozik. A technikai feltételek kialakításának költségeit teljes egészében támogatók állták.

A Bécsi Állami OperaházFotó: nauval atmaja / flickr

Az eddigi nézőrekordot Johann Strauss A denevér című operettje érte el: a szilveszteri előadást ezeregyszázhatvanhárman tekintették meg online, de kiemelkedően sikeres volt az internetes közönség körében a Varázsfuvola és a Diótörő is. Legközelebb január 23-án, pénteken Richard Wagner Salome című operáját követhetik online a nézők, majd Richard Strauss Tovacsendült ünnepek és József-legenda című balettjét nézhetik meg január 29-én élőben és január 30-án, február 2-án, illetve 3-án felvételről.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek