Hatalmas cápa tart rettegésben egy strandot

Hatalmas cápa tart rettegésben egy strandot

Ötméteres fehér cápa ólálkodik a parti vizekben, ezért már hat napja zárva tartják az ausztráliai Newcastle város strandját - írja az MTI.

A cápát szombaton vették észre először a Merewether strand közelében, utoljára pedig szerdán látták a Nobbys strand külső vizein, ezért a vízi járőrök csütörtök reggel újra elindultak a cápa megkeresésére. Peter Withers, a városi tanács vízi szolgáltatásainak koordinátora harminchét éves pályafutása során még sohasem találkozott ekkora cápával, amelyik ráadásul ennyi időn keresztül ugyanannak a strandnak a közelében maradt. A strandokat a cápa utolsó feltűnése után huszonnégy órával általában újra megnyitják, kétnaposnál hosszabb zárva tartásra még az önkormányzat legrégebbi dolgozói sem emlékeznek.

A Sydneytől százhatvan kilométerre északra elterülő város strandjait nyaranta általában négyszer-ötször is bezárják cápaveszély miatt. A ragadozókat leggyakrabban jet skin száguldó vízi mentők kergetik el, ami után általában nem szoktak visszatérni. A lakosok a strandbezárások idején rendszerint együttműködnek a hatóságokkal, bár mindig akad néhány szörfös, aki a tiltás ellenére megkockáztatja a vízre szállást.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek