A külügy tanácsai a Franciaországba utazóknak

A külügy tanácsai a Franciaországba utazóknak

A Külgazdasági és Külügyminisztérium honlapján hívta fel a Franciaországba utazók figyelmét, hogy a párizsi támadás után Franciaország a legmagasabb fokozatra emelte a terrorkészültséget Párizsban és környékén.

Ez azt jelenti, hogy a középületek, különösen az oktatási és kulturális intézmények és sportlétesítmények, valamint a kiemelt turisztikai nevezetességek védelmét megerősítik, a belépőket fokozottan ellenőrzik, fegyveres katonai járőrök teljesítenek őrszolgálatot ezeken a helyeken. A szokásosnál erősebb a reptéri ellenőrzés, a tömegközlekedési eszközök megállóiban és a város számos pontján fegyveres katonák járőröznek. A rendőrséget, a mentőket és a tűzoltókat teljes készültségbe helyezték.

Látványos változásra azonban nem kell számítani: a biztonsági erők fokozott jelenléte az elmúlt években Franciaországban már megszokott volt. A hatóságok mindent megtesznek azért, hogy az elkövetőket megtalálják, és a lakosság biztonságban érezze magát. Franciaországban sem magyar képviseletet, sem magyar állampolgárt nem ért fenyegetés.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek