A Görögországba indulókat nyugtatja a magyar külügy

A Magyar Utazási Irodák Szövetségének állásfoglalása után ezúttal a Külgazdasági és Külügyminisztérium adott ki közleményt a görögországi helyzettel kapcsolatban. A lényeg: a nyaralásra készülőknek továbbra sem kell aggódniuk, de készpénzt mindenképp vigyenek magukkal.

Fotó: Bloomberg / Europress / Getty


Az utazási irodáknak címzett levél így szól. "Athéni nagykövetségünk tájékoztatása szerint a hitelezők és a görög kormány között folyamatosan zajlanak az egyeztetések. Mindkét fél megoldást kíván találni, és el kívánja kerülni a legrosszabb forgatókönyv megvalósulását. Ugyanakkor, még egy esetleges államcsőd esetén is kicsi a valószínűsége annak, hogy Görögország azonnal kilépjen az euró-övezetből, és visszatérjen a drachmához. Az ország a korábbi időszakhoz hasonlóan biztonságos, és folyamatosan érkeznek külföldi turisták. A Görögországba utazni kívánó magyar állampolgároknak mindazonáltal azt javasoljuk, hogy a bank- és hitelkártyák mellett megfelelő mennyiségű készpénzt (eurót) is vigyenek magukkal az útra."

Ahogyan arról már korábban is beszámoltunk, a hazai utazási irodák előfoglalási számai azt mutatják, hogy az utasok érdeklődése töretlen a görög szigetek iránt, ahová közvetlen charter repülőjáratokkal lehet a legkényelmesebben eljutni. Kréta, Korfu, Rodosz, Zakynthosz, Kefalónia és Karpathosz mellett az észak-görög tengerpartok számítanak a legvonzóbb úti céloknak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek