Ezekkel a buszokkal járhat, amíg zárva lesz a Nyugati

Ezekkel a buszokkal járhat, amíg zárva lesz a Nyugati

 

2015. június 22. és július 5. között a MÁV ideiglenesen lezárja a Nyugati pályaudvart. A Rákospalota-Újpest, Rákosrendező, Zugló és Kőbánya-Kispest vasútállomásoktól, a belváros könnyebb megközelíthetősége érdekében módosul a 25-ös, a 30-as, a 30A, a 32-es, a 225-ös és a 230-as autóbusz közlekedése, 14A jelzéssel pedig autóbusz közlekedik Újpest-Központ M és Rákospalota-Újpest vasútállomás között – adta hírül közös közleményében a MÁV és a BKK.

A Nyugati pályaudvar lezárásának ideje alatt a BKK egyes járatain elfogadják a vasúti jegyeket és bérleteket, de csak azokat, amelyek Budapest-Nyugati pályaudvarra, mint kiindulási vagy célállomásra lettek kiállítva. Ezek a jegyek és bérletek Rákospalota-Újpest, valamint Kőbánya-Kispest és a Nyugati pályaudvar között közlekedő BKK járatokra érvényesek.

A Nyugati pályaudvarFotó: L'amande / flickr
Rákospalota-Újpest A vasútállomásra a 12-es, a 14-es, 14A és a 14E villamospótló busszal, valamint a 270-es autóbusszal lehet eljutni Újpest-Központ metróállomástól.
Rákosrendező A lezárás ideje alatt a 30-as, a 30A és a 230-as autóbusz a Szegedi úton mindkét irányban terelve közlekedik és megáll Rákosrendező vasútállomásnál. A Szőnyi úton a Teleki Blanka utca megállóhelyen a Mexikói út M irányában megáll a 25-ös és a 225-ös autóbusz, a 74A trolibusz, valamint mindkét végállomás felé terelve közlekedő 32-es autóbusz is.
Zugló A Zugló vasútállomást érintő járatok, azaz az 5-ös, a 7-es, a 7E, a 107-es, a 110-es, a 112-es, a 133-as, a 233-as és a 239-es nappali, és a 907-es, a 973-as és a 979-es éjszakai busz mellett az 1-es villamossal lehet utazni.
Kőbánya-Kispest A belváros és a Kőbánya-Kispest vasútállomás között közlekedő M3-as metró az iskolaszüneti menetrend szerint jár.

A Nyugati lezárása idején az érintett vasútállomásokat az alábbi járatokkal lehet megközelíteni:

A Nyugati pályaudvar lezárásakor érvényes vasúti menetrendről és a változásokról ide kattintva tájékozódhat, a BKK járatainak valós idejű nyomon követésére pedig használja a BKK utazástervezőjét!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek