Turistákat öltek meg fegyveres támadók Tunéziában

Turistákat öltek meg fegyveres támadók Tunéziában

 Legalább nyolc turistát öltek meg fegyveres támadók szerdán a tuniszi parlamentnél - adta hírül az MTI.

Fotó: Wikipedia

 Legalább hét külföldi és egy tunéziai turistát megöltek, több másikat túszul ejtettek a fegyveres támadók. A biztonsági erők körbevették a törvényhozás épületével szomszédos múzeumot, ahol feltehetőleg a támadók tartózkodnak. Egy képviselő arról számolt be, hogy sebesültek vannak a parlament épületében is.

A hírek szerint különböző országokból származó európai turisták estek fogságba: egy helyi rádió úgy tudja, hogy többek között brit, olasz, spanyol és francia állampolgárok. Egyelőre semmit sem lehet tudni arról, hogy kik a támadók, és azt sem, hogy pontosan mi a céljuk - írja a Turimzus Online.

A Konzuli Szolgálat honlapján Tunézia a beutazás és az ott-tartózkodás szempontjából a fokozott biztonsági kockázatot rejtő országok és térségek listáján szerepel. Az ország terrorfenyegetettségének szintje emelkedett a franciaországi terror-akciók és a líbiai területen tapasztalható háborús helyzet hatására. Az országba utazók részéről fokozott óvatosság javasolt, az észak-nyugati és déli területek felkeresése kockázatos, szigorúan nem ajánlott.

A Konzuli Szolgálat az országban tartózkodó magyar állampolgárok és kiutazók fokozott éberségét kéri, és felhívja a figyelmet, hogy mindenképp tanácsos elkerülni a demonstrációk körzeteit, a csoportosulásokat, a mecsetek körzeteit (különösen a pénteki főimák időszakában és azt követően), valamint Nagy-Tunisz külső, periferikus negyedeit. Továbbra sem kizárt terrorista akciók lehetősége a déli, Medenine, Tataouine kormányzóságok, továbbá az ország középső, Algériával határos területein, és északi, észak-nyugati kormányzóságaiban.

Újabb cikkünk ebben a témában:

Tuniszi vérengzés: óceánjárók utasai az áldozatok, a magyarokat hazahozzák - 2015.03.19.
A tegnapi tunéziai lövöldözés elsődleges áldozatai óceánjárók utasai voltak; a magyar turistákat azonnal visszahozzák az országból.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek