Cape Town az év legjobb városa

A tegnapi napon adták át a Telegraph Travel díjait a londoni Banking Hall-ban.

A jelöltek összesen tizenkét kategóriában mérették meg magukat a legjobb utazásszervező irodától a legjobb szállodacsoportig.

Az évente átadásra kerülő díj jelöltjeire idén közel 90 000-en szavaztak, többek között kedvenc utazási irodájukra és a legkedveltebb úticélra, hozzájárulva ezzel a Telegraph Travel átfogó és részletes turisztikai felméréséhez - közölte a lap.

Az alábbiakban bemutatjuk, melyek voltak a legérdekesebb kategória, ,,A világ legjobb városa" díj jelöltjei, és hogy ki nyerte el a kitüntető címet.

Cape Town, Dél-afrikai KöztársaságFotó: Chris Preen / flickr

A kategória jelöltjei közül mindhárom a tengerparton fekszik, de Cape Town az egyetlen olyan város, ahol hegyet is mászhatunk, szörfözhetünk az Atlanti-óceánon és ha épp úgy tartja kedvünk, akár még pingvinekkel is strandolhatunk. Ez a három ok elegendő is volt arra, hogy Cape Town legyen 2014 legjobb városa.

Vancouver, KanadaFotó: Matthew Grapengieser/ flickr

,,A világ legélhetőbb városa" címet rendszeresen Vancouver nyeri el a legkülönbözőbb felmérések eredményeként. Vancouver nyűzgő kulturális élete és a kozmopolita lakóinak sokszínűsége évről évre több látogatót vonz és sokakat késztet a végleges letelepedésre is.

Velence, OlaszországFotó: Abhimanyu / flickr

Bár a városba látogató turisták és a helyi lakosság aránya 2:1, Velence továbbra is képes megőrizni azt a bájt, ami miatt annyian rajonganak érte. Nem is csoda, hiszen Velencében szinte kézzel fogható az idő, olyan a városkép, mintha csak egy középkori színdarab díszletei között sétálnánk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek