Karácsonyi vásárba készül? Ne vigyen magával táskát!

Karácsonyi vásárba készül? Ne vigyen magával táskát!

Az év végi ünnepekkel kapcsolatos veszélyekre, elsősorban a zsebtolvajokra valamint a biztonságos közlekedésre figyelmeztet a rendőrség; januárig kiemelt figyelmet fordítanak az üzletközpontok, kirakodóvásárok, piacok, benzinkutak, pályaudvarok és a pénzintézetek környékére - írja az MTI.

 

Fotó: Caro Fotagentur / Northfoto

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK), valamint az Országos Polgárőr Szövetség munkatársai kedden egy budapesti bevásárlóközpont előtt hívták fel a figyelmet a karácsonyi időszakban jellemző bűncselekményekre, illetve azok megelőzési lehetőségeire.

Németh Ágnes, az ORFK bűnmegelőzési osztályának vezetője elmondta: még a sajtótájékoztatóra sem vitt magával táskát és azt ajánlja, hogy lehetőleg olyan ruhában menjenek vásárolni az emberek, amiben biztonságosan el tudják helyezni - lehetőleg egy belső zsebben - a bankkártyájukat, készpénzüket, irataikat.

És tényleg legyenek nagyon óvatosak, az ember egy szempillantás alatt kiszolgáltatottá válik: kolléganőnk a hétvégén Bécsben a városháza előtti vásárban látott egy zsebest - végül szerencsére sikertelen - akció közben. "Pont előttünk próbált meg kizsebelni egy pasi egy csókolózó párt. Ha nem ömlik ki a srác kezére a forralt bor, mikor "véletlenül" nekiment a zsebes, akkor valószínűleg fel sem tűnt volna nekik mi történik" - meséli.

Az autóval közlekedők figyelmét pedig arra hívta fel a rendőrség, hogy semmit ne hagyjanak a kocsi utasterében, ha parkolnak, mert még egy kabátért is feltörhetik az autójukat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek