Menekítik a turistákat Los Cabosból a hurrikán miatt

Menekítik a turistákat Los Cabosból a hurrikán miatt

Menekítik a turistákat Los Cabos mexikói üdülőhelyről a 3-as erősségű Odile hurrikán miatt, tizennyolcezer vendéget már elszállítottak, de még több ezren vannak a Kaliforniai-félsziget déli csücskén - írja az MTI. Védelmükre és a fosztogatások megakadályozására 8000 katonát és rendőrt vezényeltek a több településből álló önkormányzat területére.

Hurrikán által megtépázott ház Los Cabos-ban Fotó: Clasos / Europress / GettyForrás: Travelo

 Az Odile vasárnap érte el a félsziget déli csúcsát, és nagy pusztítást végzett a festői szépségű tájon, amely főleg az amerikai turisták körében népszerű. Utána a területhez közelített a Polo hurrikán is, de haladása közben trópusi viharrá szelídült, és valószínűleg el is kerüli a szárazföldet.

A mexikói közlekedési minisztérium helyi idő szerint csütörtök este közölte, hogy 18 ezer turistát már kimenekítettek repülőgépekkel. Azoknak, akiket még nem tudtak elszállítani, palackos vizet osztanak, és más módon is segítenek. Ezenkívül rendfenntartókat vezényeltek Los Cabosba a helyi hatóságok megerősítésére, mert a kaotikus állapotok között sokan fosztogatni kezdték az üzleteket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek