Kitiltják az utcai árusokat Sanghaj turistaövezeteiből

  Kitiltják az utcai árusokat Sanghaj turistaövezeteiből

  Augusztustól kitiltják az engedéllyel nem rendelkező árusokat Sanghaj forgalmas turistaövezeteiből - jelentette be a város vezetése. A határozat a kelet-kínai metropolisz utcáinak több ezer jellegzetes mozgó árusát érinti, akik ételt, ruhát, könyveket, szuvenírt kínálnak kerekes kocsijaikon.

  A bolttal rendelkező árusok maradhatnak Fotó: Peter Bischoff / Europress / GettyForrás: Travelo

   A hatóságok eddig szemet hunytak az illegálisan üzletelő, főleg migráns munkások tevékenysége felett, augusztustól azonban a város turisták által látogatott területeiről - így a naponta tízezrek által felkeresett Bundról, a Jüjüen kertből, a város szívének számító Népek teréről, a bárokkal és bevásárlóközpontokkal teli Hucsiahuj kerületből és az óvárosi Hszintienti utcáiról - teljesen kitiltják őket. A legforgalmasabb utakról, így a fő bevásárló sétánynak számító Nanking utcáról és a vele párhuzamos Fucsou utcáról is eltűnnek az utcai árusok.

  A terv bejelentésekor a város turizmusért felelős kormányzati hivatala úgy fogalmazott: az intézkedés célja a kelet-kínai metropolisz képének javítása, a forgalom csökkentése és a környezet tisztábbá tétele. Jelentős mértékben megemelték az illegálisan kereskedőkre kiszabható büntetések összegét is, amely 50 jüantól (1900 forinttól) immár 500 ezer jüanig (19 millió forintig) terjed.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!