Tanösvényt és kilátót adtak át Veszprém megyében

  Tanösvényt és kilátót adtak át Veszprém megyében

  Átadták Veszprém megyében a 20 méter magas Fekete István kilátót és a 8 állomásból álló tanösvényt; a fejlesztésre a Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. (Verga) 37, 5 millió forintot fordított.

  A Verga Zrt. 2013 óta 750 millió forintot fordított a 18 állomásból álló fejlesztésre, kilátók, kerékpárutak, tanösvények építésére. A most átadott Fekete István kilátó a második a sorban, és az év végéig további 11 kilátót adnak át a természetjáróknak. Összességében 5 milliárd forintot költ a 22 hazai erdőgazdaság a közjóléti beruházásokra ebben az évben.

  Tengerdi Győző vezérigazgató a tervekről az MTI-nek elmondta: az év legnagyobb beruházásaként egy veszprémi zöld centrumot hoznak létre, amely keretében erdei tanodát, közösségi teret és erdészeti központot építenek 600 millió forintból. A beruházás várhatóan 2015-re készül el.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!