A sportautókat elnyelő gödör miatt járnak a múzeumba

Népszerű látványosság lett a Kentucky állambeli Nemzeti Corvette Múzeum házi víznyelője: a februárban keletkezett nyílás nyolc ritka sportautó-modell vesztét okozta, ám mostanra olyan népszerű lett, hogy az intézmény nem hajlandó megválni tőle.

Az intézmény vezetősége a héten döntötte el, hogy megtartják a víznyelő nagy részét, és talán még az összetört autók közül is visszahelyeznek párat a nyílásba - írja az MTI.

Fotó: National Corvette Museum

A 12 méter átmérőjű, 6-9 méter mély gödör a múzeum Skydome elnevezésű épületében keletkezett. A nyílásba zuhant járművek összértéke meghaladta az egymillió dollárt. Az autókat végül kiemelték a lyukból. A múzeum az elmúlt években keményen küzdött a fennmaradásért, ám március óta majdnem 60 százalékkal nőtt a látogatottsága. Az intézmény víznyelő-témájú szuveníreket, köztük pólókat és képeslapokat is árul.

Fotó: National Corvette Museum

A mélybe zuhant autók között volt egy 1993-as ZR-1 Spyder, egy 2009-es ZR1 Blue Devil, egy 1962-es fekete Corvette, egy 1984-es versenyfelvezető autó, az 1992-es egymilliomodik Corvette, egy 1993-as rubinpiros 40. évfordulós Corvette, egy 2001-es Mallett Hammer Z06-os Corvette és a 2009-es 1 millió 500 ezredik Corvette.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek