Online is igényelhetünk Indiába vízumot

Online is igényelhetünk Indiába vízumot

A budapesti indiai nagykövetség munkatársa elmondta, a magyar állampolgárok már most is három nap alatt hozzájuthatnak az indiai vízumhoz, ugyanakkor az elektronikus ügyintézés bevezetésével az eljárás jelentősen egyszerűsödik majd - írja a Turizmus.com.

 

A Tádzs Mahal India egyik leglátogatottabb épületeFotó: Daniel Berehulak / Europress / Getty

A szerdai napon az Indiai Turisztikai Hivatal és az Indiai Utazásszervezők Szövetsége közös kelet-közép-európai road-show-ján 13 indiai tour operator vitte el ajánlatait. Itt derült ki, hogy Magyarországot a feltörekvő piacok között tartják számon, ahonnan nagy érdeklődést tapasztalnak India iránt: 2010-ben 6022, a rá következő évben 6900, 2012-ben pedig 6507 magyar turistát fogadtak. India a külföldi beutazó forgalom megduplázását tűzte ki 2017-re, aminek elérését segítheti a vízumkiadás tervbe vett reformja.

Budapestről nincs közvetlen járat Indiában, az Air Indiával Frankfurton keresztül napi két csatlakozó járattal érhető el. Az Air India képviselője az eseményen elmondta, hogy az európai piac fejlesztése érdekében a közelmúltban újraindították moszkvai járatukat, és tervezik a skandináv városok bekapcsolását is útvonalukba. Belföldről ugyanakkor akár Ausztrália is elérhető az Air India járataival.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek