Közvetlen járat Kárpathoszra

A görög sziget évek óta nem volt elérhető a magyar utasok számára. Idén az IBUSZ Utazási Irodák Kft. a partner irodákkal közösen közlekedtet charter járatot a szigetre a nyári szezonban.

 

 Csütörtök reggel 10:00-kor szállt fel az IBUSZ charterjárata a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről és egy bő kétórás repüléssel ért Karpathos szigetére. Az Égei-tenger egyik rejtett kincse Kréta és Rodosz között fekszik félúton és szinte először érhető el Magyarországról. A Travel Service által üzemeltetett modern Airbus A320-as gépek szeptember végéig csütörtökönként közlekednek a sziget déli csücskén lévő Karpathos-sziget Nemzetközi Repülőtérre - írja közleményében a Budapest Airport.

Kyra Panagia az egyik legszebb strandjának számítFotó: Shutterstock

 A görög sziget évek óta nem volt elérhető a magyar utasok számára, idén az IBUSZ Utazási Irodák Kft. döntött úgy, hogy partner irodákkal közösen charter járatot közlekedtet ide a nyári szezonban. A járat a koradélutáni órákban érkezik a szigetre, a visszaút pedig szintén kényelmes összepakolást tesz lehetővé a nyaralóknak.

A mintegy 50 km hosszú, keskeny sziget szinte pontosan félúton fekszik Kréta és Rodosz között, és egyike a görög szigetvilág azon rejtett kincseinek, ahol még nem hatalmasodott el a nagyipari idegenforgalom: a partjait nem egybefüggő sokemeletes tornyház-szállodák övezik, sokkal inkább a családias apartmanházak, kisebb hotelek, amelyek a néhány százfős kistelepülésekbe a nyári szezon alatt visznek virágzó életet. A szigetet összesen 6500-an lakják, ebből 2500-an a fővárosban, Pigadiában (vagy Kárpathosz városban) élnek.

Kárpathoszról tavasszal mi is írtunk, hogy mit érdemes a szigeten mindenképp megnézni, melyik strandon a legjobb fürdeni, és hol talál partmenti hoteleket, azt itt olvashatja.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek