Már forog a Sziget Eye az Erzsébet téren

Elindult a Sziget Eye a fővárosi Erzsébet téren, az ötödik kerületi lakosok egy alkalommal ingyen is felülhetnek rá. A 65 méter magas óriáskereket az idén nem szállítják ki a Sziget fesztiválra, de ott is lesz egy kisebb szerkezet.

"Az óriáskerék paraméterei megegyeznek a tavalyival, ugyanaz a gyártó is. Jelenleg ez a 65 méter magas építmény a legnagyobb a hasonló, ideiglenesen telepíthető eszközök közül Európában. Maximális kapacitása 332 fő, a menetidő átlagosan tíz perc" - idézi az MTI Gerendai Károlyt, a Sziget fesztivál főszervezőjét a hétfői sajtótájékoztatón.

 

A Sziget Eye 65 méter magas
Galéria: Sziget Eye
Fotó: Máthé Zoltán / MTI

A kerék idén októberig az Erzsébet téren áll, a Sziget fesztiválon egy kisebb, nyitott szerkezetet állítanak fel. Puskás András V. kerületi polgármester-helyettes a sajtótájékoztatón kiemelte: a Sziget Eye a Főváros és a Belváros támogatásával működik.

 

Az ötödik kerületiek egyszer ingyen ülhetnek fel

 

A Sziget szervezésében először 2012-ben állítottak fel egy óriáskereket, a fesztivál területén. Tavaly júniustól hat héten át működött az Erzsébet téren a mostanihoz hasonló méretű óriáskerék, majd lebontották és a látványosság augusztusban áttelepült a Hajógyári-szigetre.

Az óriáskereket kedvezményesen használhatják a 140 centiméternél kisebb gyerekek és a nyugdíjasok, minden 20 év alatti V. kerületi lakos pedig egy kísérővel egy alkalommal ingyenesen veheti igénybe a szolgáltatást.

Sziget Eye Belvárosi Óriáskerék
Nyitva tartás: Hétfő - Csütörtök: 12.00-24.00, Péntek - Szombat: 10.00-02.00, Vasárnap: 10.00-24.00
Jegyárak: felnőtt: 2400 Ft, gyermek / 140 cm testmagasság alatt: 1500 Ft, Hop On Hop Off jeggyel: 1800 Ft, családi jegy (2 felnőtt + 2 gyerek): 6600 Ft
VIP kabin ára: 30 000 forintért négy fő részére, TV-vel, kanapéval, ajándék pezsgővel, sötétített üvegekkel és 30 perces menetidővel.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek