Kijárási tilalom Thaiföldön

Kijárási tilalom Thaiföldön

Bár kedden, a rendkívüli állapot bevezetésekor még cáfolta a thai hadsereg a hatalomátvételt, csütörtökön bejelentették, hogy átvették a hatalmat az ország irányítása felett. Arra hivatkoznak, hogy helyre kell állítani az országban a rendet a hónapok óta tartó politikai zavargásokat követően.

Fotó: Anadolu Agency / Europress / Getty

 A hadsereg bejelentette, hogy kijárási tilalmat vezet be este tíz és hajnali öt között, mely a turistákra is vonatkozik, írja a BBC. Ez annyit jelent, hogy este tízre mindenkinek vissza kell térnie a szállására, és azt reggel ötig nem is hagyhatja el.

A hatalomátvételt Prajuth Csan-ocsa, a hadsereg főparancsnoka helyi idő szerint délután öt órakor jelentette be az állami televízió által élőben közvetített beszédében, írja az MTI.

A hadsereg kedden már rendkívüli állapotot vezetett be, s Prajuth szerdán tárgyalóasztalhoz ültette a több mint fél éve húzódó belpolitikai konfliktusban szemben álló feleket annak megakadályozására, hogy a megosztott indokínai monarchia úgymond "egy második Ukrajnává" váljon. Csütörtökön folytatódtak a tárgyalások, de - mint Prajuth elmondta - azok sem vezettek eredményre, a rivális pártoknak nem sikerült egyezségre jutniuk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek