Pihenőház épült a Büdöskúti forrásnál

Több mint 36 millió forint ráfordítással épült kilátót, pihenőházakat és tanösvényeket avatott pénteken a térség erdeit kezelő Bakonyerdő Zrt. a Keszthelyi-hegységben.

A Vonyarcvashegy területén lévő büdöskúti pihenőháznál Varga László, a társaság vezérigazgatója elmondta: olyan közcélú ökoturisztikai fejlesztéseket valósítottak meg, amelyek szolgáltatásai egész évben igénybe vehetők a látogatók számára. Vállus, Vonyarcvashegy és Balatongyörök látogatottsága, az itt töltött vendégéjszakák és a vállalkozások forgalma várhatóan növekszik az újabb lehetőségek révén, tudósít az MTI.

Kifejtette: a 380 méter magas Láz-tetőn 18 méter magas, faszerkezetű kilátót építettek. Vállus belterületétől indulva 14 kilométer hosszan, 15 állomáshelyet érintve alakítottak ki új tanösvényt, Balatongyöröktől pedig 8 állomáshelyet építettek ki a szintén újonnan létrehozott györöki tanösvényen. Két helyszínen, a Cseri-kapunál és a Büdöskúti forrás közelében pihenőházat építettek.

A Keszthelyi-hegység ökoturisztikai fejlesztéseihez az Új Széchenyi Terv keretében az egykori keszthelyi muzeológusról, Darnay-Dornyai Béláról elnevezett pályázaton nyertek támogatást. A most avatott létesítmények 36,5 millió forintos költséggel épültek meg - összegezte a vezérigazgató.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek