Évekre bezár a Szépművészeti Múzeum

  Jövő februárban elkezdődik az intézmény teljes rekonstrukciója a városligeti projekt keretében. A zárva tartás idején a gyűjtemény 50 főművét a Nemzeti Galériában állítják majd ki.

  Jövő februártól két évre bezár a Szépművészeti Múzeum a Liget Budapest projekt építési munkálatai miatt – írta a keddi Népszava Baán László miniszteri biztosra hivatkozva.

  A kormány 1,9 milliárd forintot bocsátott a Városliget Zrt. és a Szépművészeti Múzeum rendelkezésére, ebből csaknem 700 millió forint juta Szépművészeti romos, a második világháború óta zárva tartó Román Csarnokának felújítására, illetve a tervek elkészítésére és a projekt beindítására.

  Megtörténik a Szépművészeti teljes műszaki rekonstrukciója is, amelynek a költségeit 7 milliárd forintra becsüli Baán László. A munkálatok miatt zárják be kb. két évre az intézményt. Arra az időre a gyűjtemény 50 főművét a Nemzeti Galériában mutatják majd be.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!