Gupikkal küzd egy indiai repülőtér a szúnyoginvázió ellen

  Apró halak és speciális légycsapdák segítségével küzd az új repülőterét elárasztó szúnyoginvázió ellen az indiai Mumbai.

  A Csatrapati Sívádzsi Nemzetközi Repülőtér körüli csatornákba 550 guppit telepítettek, hogy azok felfalják a moszkitólárvákat - írja az MTI a Scroll.in hírportál alapján.

  Ezen kívül egész nap 15 munkás dolgozik azon, hogy a szemetet és a vízinövényeket eltávolítva biztosítsák a víz áramlását, így akadályozva meg, hogy túl sok szúnyog rakja le lárváit a vízben. A repülőtér előtt rovarirtó szakemberek naponta permeteznek szét növényvédő szert, a belső tereket gondnokok járják elektromos légycsapókkal.

  Mivel az eddigi intézkedések nem jártak sok sikerrel, a repülőtér a NASA által hitelesített szúnyogellenes készülékeket vásárolt - mondta el a repülőtér szóvivője. A csapdák illatanyagokkal csábítják magukhoz a rovarokat. A műszerek a helyi sajtó szerint éjszakánként átlagosan 15 ezer szúnyogot pusztítanak el.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!