A brit turisták Budapesten spórolhatnak a legtöbbet

A brit turisták Budapesten spórolhatnak a legtöbbet

A brit posta felmérése szerint 2013 után 2014-ben is Budapest a legkedvezőbb utazási célpont a városlátogató desztinációk közül - írja online hírlevelében a Magyar Turizmus (MT) Zrt.

Hősök tere: Az egyik kötelező célpontFotó: Bloomberg / Europress / Getty

A brit posta minden évben elkészíti felmérését arról, hogy a brit turisták számára mely városok árfekvése a legkedvezőbb, az angol font mely országokban éri a legtöbbet. A Post Office Travel Money 2014. évi City Cost Barometer című tanulmányának tájékoztató sajtóanyaga egyértelmű győztesként emeli ki Budapestet, mint legjobb választást a városlátogató (city-break) desztinációk között a fonttal fizető brit utazók számára.

A felmérés összehasonlítja azokat a tipikus költségeket, amelyek egy városlátogató út során adódnak, például egy pohár bor, egy üveg sör, egy kávé, múzeumi belépő, repülőtéri transzferek, szállás. Ezek alapján és a font forinttal szembeni erősödése miatt, az európai városok közül 2014-ben is Budapest nyújtja a legjobb ár-érték arányú szolgáltatást a 25 vizsgált város közül - áll az MT közleményében. A felméréshez adatok szolgáltatásával hozzájárult az MT Zrt. londoni képviselete és budapesti központja is.

Ezek is érdekelhetnek