Megvámolja a szállóvendégeket Dubaj

  Megvámolja a szállóvendégeket Dubaj

  Turisztikai adót kell fizetniük ezentúl a szállodavendégeknek Dubajban. Az új rendelkezés értelmében az ötcsillagos luxusszállodák szobaárai 5,50 dollárral (1200 forint), a négy- és háromcsillagosoké 4,10, illetve 2,72 dollárral növekednek éjszakánként. A két- és egycsillagos hotelek vendégeinek pedig 1,9 dollárral kell többet fizetniük, írja az MTI a Hszinhua kínai hírügynökségre hivatkozva.

  Atlantis Hotel Galéria: Megvámolja a szállóvendégeket DubajHandout / Europress / Getty

   A turisztikai adót mindössze négy hónappal azután vezették be, hogy a világkiállítások 19. század óta íródó történetében az első közel-keleti városként Dubaj nyerte el a 2020-as expo rendezési jogát.

  Az Egyesült Arab Emírségekben lévő város 611 szállodája tavaly összesen 11 millió turistát fogadott, míg 2012-ben ez a szám 9,96 millió volt. Dubaj célja, hogy 2020-ra megduplázza a turisták számát, elérve a húszmillió főt.

  Az uralkodó, Mohammed bin Rasíd al-Maktúm sejk ebből a célból rendelte el száz szálloda megépítését egy újonnan tervezett és saját magáról elnevezett "városon belüli városban".

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!