Május végén eltűnik a kártyaegyenleg

Fontos határidő közeleg: alig két hónapja maradt a SZÉP kártya tulajdonosoknak, hogy lemerítsék 2012-es feltöltésű egyenlegüket. Aki ezt nem teszi meg, eltűnik a számlájáról a két éve felhalmozott az összeg. A 2012-es feltöltésekből egyébként majdnem 4 milliárd forint maradt a pihenőkártyákon.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adatai szerint jelenleg 29 milliárd forint elkölthető pénz van a SZÉP kártyákon, és az idei feltöltések még csak ezután kezdenek felfutni. Ebből 3,9 milliárd forintnyi az a 2012-ben feltöltött egyenleg, amit ez év május 31-ig lehet lemeríteni, utána már nem fogunk hozzáférni a felhalmozott pénzhez. Összesen tehát majdnem 4 milliárd forint veszne el, ha senki nem kezdene sürgősen szállásfoglalásba, utazása megszervezésébe.

Hová és mikor utazzunk SZÉP kártyával?
Hosszú hétvégékre és nyaralásra egyaránt foglalhatunk szállást a Travelón. Az úticél kiválasztásához pedig kattintson ide. (x)

 Az NGM adatai szerint idén februárban már 935 ezer SZÉP-kártyatulajdonos volt Magyarországon, ez azt jelenti, hogy a 2012-ben felhalmozott összegből egy kártyára körülbelül 4300 forint jut. Mivel azonban sokan már biztos elköltötték a rendelkezésükre álló pénzt, ez az összeg néhány munkavállalónál jóval magasabb is lehet.

Hogyan merítsük le SZÉP kártyánkat? A cikk a Pénzcentrumon folytatódik.

Ezek is érdekelhetnek