Tízmillió utas repült tavaly a TAP-pal

A TAP tíz éve repül Budapest és Lisszabon között, a kezdeti heti három járat helyett ma már heti hét, a nyártól pedig hetente nyolc lesz elérhető. 10 év, 10 új járat, 10 millió utas - évet értékelt a TAP.

Múlt hét szerdán a TAP járataira repülőjegyet értékesítő utazási irodák képviselőivel együtt zárta a tavalyi évet a portugál légitársaság. Az évértékelőn Szolnok Péter, a légitársaság hazánk mellett Romániáért és Szerbiáért is felelős képviselője elmondta, hogy a portugál állam tulajdonában lévő légitársaság forgalma és utasainak száma folyamatosan nő, a tavalyi évben több mint 10 millió utast szállítottak.

Tavaly decemberben mi is írtunk a bővül járathálózatukról: az idén 38 ország 86 városa, és köztük tíz új úti cél lesz elérhető TAP-járatokkal. Ilyen Tallin, Belgrád, Nantes, Göteborg, Hannover és a spanyolországi Oviedo, de több dél-amerikai úti cél, Bogotá, Panamaváros, Bogota és Belem is. Hazánkban tavaly 32,5 ezer utas választotta a TAP-ot, ezért nyártól a jelenlegi hét helyett, Lisszabonfól Budapestre hetente nyolc járat közlekedik majd. Júniustól a portugál légitársaság hetente háromszor indítja járatait, kedden, pénteken és vasárnap a Lisszabon-Manaus-Belem-Lisszabon útvonalat bejárva. Így most már Brazíila északi részét is elérhetik közvetlen járattal az utasok, amely régió komoly turisztikai potenciállal bír, már csak azért is, mert eddig kevés nemzetközi járat indult a térségbe.

A légitársaság Lisszabonból ideális csatlakozási lehetőségeket kínál más portugál városokba (Portó, Algarve, Funchal, Azori-szigetek), továbbá a Zöld-foki-szigetek, Marokkó, Spanyolország számos városa, továbbá Dél-Amerika felé. Brazíliában 10 pontra repül a TAP, ezzel ők a piacvezető európai légitársaság.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek