Egyre többen repülnek fapadossal

Több utast szállítottak Európa diszkont légitársaságai februárban az előző év azonos időszakához képest, a legnagyobb mértékben a Norwegian Airlines tudta növelni forgalmát.

EasyJet

 A cégek honlapján csütörtökön olvasható adatok szerint a Norwegian jelentősen, 46 százalékkal növelte kapacitásait, így értékesített utaskilométere 48 százalékkal volt több, elszállított utasai száma pedig 1,5 millióra emelkedett, ez 22 százalékkal több az egy évvel korábbinál - írja az MTI:

A kapacitások jelentős bővítése ellenére a társaság járatai egy százalékkal magasabb, 79,3 százalékos kihasználtsággal üzemeltek februárban. A Ryanair 4,5 millió utast szállított februárban, amely 7 százalékkal magasabb 2013 februárjához képest, a cég járatai átlagosan 78 százalékos töltöttséggel üzemeltek, ez az adat 1 százalékkal magasabb az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Az easyJet MTI-hez megküldött tájékoztatása szerint 4,2 millió utasa volt az év második hónapjában, 2,9 százalékkal több, mint egy éve ugyanekkor, töltöttségi mutatója pedig 0,2 százalékkal 90,7 százalékra emelkedett.

Ezek is érdekelhetnek