Tíz euróért adná New York-i jegyeit a Ryanair

Tíz euróért adná New York-i jegyeit a Ryanair

A Ryanair szenzációs kijelentéseiről híres főnöke, Michael O'Leary pénteken bejelentette, hogy társasága tíz eurós jegyeket tervez majd árulni transzatlanti járatokra. A fapados utasainak azonban néhány évet még várniuk kell ahhoz, hogy eljuthassanak Európából az Egyesült Államokba öt buszjegy áráért, mivel a társaságnak először be kell szereznie ehhez a megfelelő repülőgépflottát.

Fotó: Rann Chandric / Northfoto

Mint O'Leary fogalmazott, az Európán belüli járatoknál még a 99 eurócentért árult jegyeken is tudnak nyereséget csinálni, így nem lehetetlen a 10 eurós amerikai jegy. A jegyárra természetesen a szokásos extraköltségek rakódnak majd rá: fizetni kell a poggyászért, az étkezésért, a kényelmesebb székekért, és így tovább.

A tervezett járatok nem Dublinból indulnak majd, hanem akár 14 nagy európai várost is összeköthetnének közvetlenül 12-14 amerikai várossal, köztük Bostonnal és New Yorkkal is. O"Leary az ír szállodaszövetség konferencián vázolta elképzeléseit, melyekről az ír Independent lap számolt be. Korábban azt nyilatkozta, ehhez harminc-ötven gépből álló flottára van szükség, négy-hat gép nem elég. Mint mondta, a géppark beszerzése még évekbe telhet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek