Kölyöklabor nyílt a fővárosi állatkertben

  Kölyöklabor nyílt a fővárosi állatkertben

  Az iskolák 2-6. osztályos csoportjainak kínál érdekes és látványos kémiai foglalkozásokat a Kölyöklabor a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

  A bejelentkező osztályoknak alkalmanként egy vízkémiai és egy élelmiszerkémiai kísérlet elvégzésére van lehetősége. Az egy órás foglalkozásokat hetente keddenként és szerdánként három idősávban tartják a Varázshegyben - közölte a BASF Hungária Kft. hétfőn az MTI-vel.

  A Kölyöklabor a BASF Kids' Lab nemzetközi ismeretterjesztő programjának részeként nyílt meg. Az első Kölyöklabort 1997-ben nyitották meg Ludwigshafenben, a vállalat németországi központjában. A cég kémiai ismeretterjesztő programjain 2012-ben több mint 64 ezer fiatal vett részt szerte a világon. Magyarországon 2011 októberében indult el a program, amelynek keretében eddig ötezer hazai kisiskolás kapott betekintést a kémia rejtelmeibe.

  A program célja, hogy a legfiatalabbaknak emlékezetessé tegye az első találkozást a laboratóriummal, felkeltse érdeklődésüket a kémia iránt és hogy bemutassa, mennyi mindenben járul hozzá a kémia mindennapi életünkhöz.

  Kevésbé a szakmai ismeretek közvetítéséről, sokkal inkább annak a szemléletmódnak az átadásáról van szó, hogy hogyan is működnek a természettudományok. Ennek fontos eleme az önálló kísérletezés, így a gyerekek aktív részesei a foglalkozásoknak, ügyességüket, pontosságukat és kreativitásukat is fejleszti, hogy kis kémikusként dolgozhatnak - olvasható az összegzésben.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!