Budapesten vannak az ország legjobb szállodái

Több millió felhasználó értékelte a magyar szállodákat (is) a világ egyik vezető utazási véleményoldalán. A világranglistára ezúttal egyetlen hazai hotel sem jutott fel; a legjobb 25 hazai vendéglátóhely listáját idén is a Gresham Palota vezeti.

 

A világ egyik vezető utazási véleményoldala, a Tripadvisor ismét összesítette – többmillió felhasználói értékelés alapján – a világ és az egyes országok legjobb szállodáit. E szerint világviszonylatban a svájci Grand Hotel Kronenhof léphetett fel a 2014-es összeállításban a képzeletbeli dobogó legfelső fokára.

Fotó: Bloomberg / Europress / Getty


Második helyen a Hong Kongban található The Upper House végzett, míg a bronzérmet a Maldív-szigeteki Gili Lankanfushi zsebelte be. Bár tavaly magyar szálloda is bejutott a legjobb 25 közé (2013-ban a Four Seasons Hotel Gresham Palota a 23. lett), az idei világranglistára azonban nem került fel egyetlen hazai vendéglátó sem.

Bár idén a világranglistára nem került fel, a hazai listán azonban megőrizte első helyét a Lánchídra néző luxusszálloda, a Gresham Palota. Második helyen ezúttal a Hotel Palazzo Zichy végzett, míg a magyar bronzérmes az Opera Garden Hotels & Apartments lett. Első pillantásra talán meglepőnek tűnhet, de nemhogy az első tízben nincs vidéki szálloda, hanem a top 25-be is mindössze kettő, egy sárvári és egy visegrádi vendéglátó fért be. Ugyanakkor, ha figyelembe vesszük azt, hogy a legnagyobb utasforgalmat minden évben Budapest generálja, akkor az sem lesz meglepő, hogy a portált használó, jellemzően külföldi turisták leginkább a fővárosi szállodákat értékelték.

A teljes listához tovább a Pénzcentrum.hu cikkére.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek