Több mint száz járatot törölt Japán a hó miatt

A japán főváros, Tokió környéki heves havazás miatt két japán légitársaság, a JAL és az ANA több mint száz járatot törölt pénteken.

Az NHK közszolgálati tévécsatorna tájékoztatása szerint a kisebb légitársaságok járattörléseit is számításba véve legalább másfélszáz járatot töröltek - írja az MTI.
Számos vasútvonalon lelassult a közlekedés, illetve késés volt tapasztalható, egyebek közt a nagy sebességű Sinkanzen vonatok vonalán. Honsú szigetének nyugati részén, beleértve a Csendes-óceán partján elterülő Tokió környékét, éjszaka hullott nagy mennyiségű hó.

Fotó: The Asahi Shimbun / Europress / Getty

 A japán meteorológiai intézet jelentése szerint a nap folyamán további folyamatos havazásra lehet számítani a térségben. Narancssárga riasztást adtak ki mintegy negyven prefektúrára, köztük Tokióra, további hat régióra pedig vörös színűt. A hatóságok balesetektől tartva nagyobb óvatosságra intették a lakosokat.

Egy hete mintegy 30 centiméter hó lepte be a fővárost, ilyen már 45 éve nem történt Tokióban. Északabbra, Szendai városában 78 éve nem láttak 35 centiméteres hóréteget. A múlt héten Japánban tizenegy ember halt meg és mintegy 1250 megsérült a szélsőséges időjárási körülmények miatt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek