Kínai turista dömpingre számíthatunk

Kína hazánkat választotta turisztikai központnak a közép- és kelet-európai országokkal való együttműködéseinek koordináláshoz. Kapu leszünk a kínai turisták számára.

A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Kínai Népköztársaság Nemzeti Turisztikai Hivatala között olyan együttműködési megállapodás született Pekingben szerdán, amely a magyar és kínai turisztikai kapcsolatokat is elmélyíti, valamint ennek nyomán közép- és kelet-európai térségben hazánk turisztikai területen dominánsabb szerephez juthat - írja az MTI.

17 állam, közös marketing

A Kína és a KKE országok közötti együttműködési megállapodásban rögzítették, hogy Magyarország ad otthont a Kína és a közép- és kelet-európai (KKE) országok turisztikai hivatalait és szolgáltatóit összefogó társulás koordinációs központjának. A 17 állam között létrejövő együttműködés fejleszti és elősegíti a Kínai Népköztársaság Nemzeti Turisztikai Hivatala (CNTA) és a 16 KKE ország turisztikai szereplőinek szakmai és promóciós tevékenységét, továbbá felméri a résztvevők turisztikai termékeit és segítséget nyújt annak piacra vitelében.

Közvetlen járatunk lehet Kínába

A központ magyarországi felállítása lehetőséget ad hazánknak egy jelentősebb pozíció elérésére a kínai beutazó turizmus által egyre inkább preferált közép- és kelet-európai térségben. Nagy perspektívák nyílnak hazánk és Kína közötti turisztikai együttműködés elmélyítésére is, például előremozdítja a két ország közötti közvetlen légi közlekedési kapcsolat helyreállítását.

Az évről-évre dinamikus vendégforgalom-növekedést produkáló Kína jelenleg Japán után a második legfontosabb ázsiai küldőpiacunk. A Központi Statisztikai Hivatal előzetes adatai szerint 2013-ban a kereskedelmi szálláshelyeken a kínai vendégek száma közel 5 %-kal, az általuk elöltött vendégéjszakák száma 9 %-kal emelkedett az előző évhez képest.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek