40 emelődaru táncol Bécs új városrészén

Negyven emelődaru jelképes táncával avatják fel az új bécsi városrész első épületeit. Fényinstallációval és erre az alkalomra írt zenével is készülnek.

Február 15-én az osztrák főváros most épülő új városrészét, Seestadt Aspernt különleges performansszal avatják fel. Szombaton, az építési területen felállított negyven daru erre az alkalomra komponált darubalettet mutat majd be. A 17:30-kor kezdődő, fél órás bemutatóval – amelyet zenei- és fényinstallációval is megtámogatnak – egyben egy időutazásra invitálják az érdeklődőket. Az ásatások szerint ugyanis már a kőkorszaki emberek is jól érezték magukat a városszéli területen, ahol jelenleg az új város épül.

 

Ezek a daruk táncolnak majd Seestadt Aspern építési területén
Galéria: 40 emelődaru táncol Bécsben
Fotó: Wien 3420 / Schedl

Az Európa egyik legnagyobb városépítési projektjének számító beruházás központja egy mesterséges tó, amelynek medréből kiemelt homokját ott helyben használták fel az építkezéshez szükséges beton előállítására. Ezzel a környezetet kímélve, 125 ezer teherautónyi fuvart spóroltak meg.
A metróvonalon található új városrész rengeteg kíváncsiskodót vonz. Hétvégente közel ezren zarándokolnak el az egykori reptérre, hogy körülnézzenek és bejárják az építkezést. Az első lakók várhatóan az év végén költözhetnek be a Seestadt Aspernben lévő otthonaikba.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek