Szabad a kütyüzés a Wizz Air járatain

Szabad a kütyüzés a Wizz Air járatain

 

A Wizz Air utasai január 28-tól használhatják hordozható elektromos készülékeiket, – például mobiltelefonjaikat, elektronikus könyvolvasóikat és táblagépeiket.

Végre nem kell rejtegetni a mobilokat és a tableteketFotó: Justin Sullivan / Europress / Getty

 

Az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség új iránymutatást tett közzé a hordozható elektromos készülékek fedélzete történő használatáról, amelyeket a Magyar Nemzeti Közlekedési Hatóság is átvett. Ezekkel az iránymutatásokkal összhangban a Wizz Air mostantól repülési üzemmódban engedélyezi ezeknek az eszközöknek a használatát a teljes repülési idő alatt.

Az utasokat arra kérik, hogy ne használják fülhallgatóikat a biztonsági tájékoztatás alatt, illetve hogy kapcsolják ki az elektronikus berendezéseket, amennyiben a légiutas-kísérők nem tudnak meggyőződni róla, hogy az repülési üzemmódban van, és megfelel a repülés közbeni használhatóság feltételeinek – áll a légitársaság közleményében.

Ön használni fogja felszállás közben a mobilját?
Eddig is használtam. - 475
Eddig sem használtam, ezután sem fogom. - 488

A British Airways már tavaly decemberben, az Európai légitársaságok közül elsőként, bejelentette, hogy véget vet az elektronikus kütyük tilalmának. Egyébként, az Egyesült Államok légügyi hatóságának szabályzata is lehetővé teszi az elektronikus eszközök használatát le- és felszállás, illetve repülés közben, de nem minden társaság él ezzel a lehetőséggel. A Delta Airlines például továbbra is tiltja a mobilozást a járatain. A légitársaságnak ugyanis nemcsak a fedélzeti személyzete, de az utasai is jelezték, hogy a mobiltelefon használata zavarná őket utazási élményükben.

Mire használ repülés közben kütyüket?
Játszom. - 148
Olvasok. - 193
Zenét hallgatok. - 328
Filmet nézek. - 176
Nem használom semmire. - 212

 

Újabb cikkünk ebben a témában:


Engedi a kütyüzést a Ryanair is - 2014.02.06.
Az ír fapados is enyhített a korlátozásokon, így csütörtöktől a tabletek, okos telefonok, e-könyvek, zenelejátszók egyaránt működhetnek fel- és leszálláskor.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek