A New York Palace lett az év luxusszállodája

A New York Palace lett az év luxusszállodája

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége által meghirdetett három kategóriában 16 szálloda pályázott, az ötcsillagosok között a budapesti Boscolo New York Palace kapta az Év Szállodája elismerést, a négycsillagosok között a budapesti Hotel Palazzo Zichy és a hévízi NaturMed Hotel Carbona, míg a háromcsillagos szállodák közül a Hotel Ibis Győr.

A pályázatot első alkalommal hirdették meg, hagyományteremtő céllal. Niklai Ákos, az MSZÉSZ elnöke a pénteki budapesti díjátadás előtt azt mondta, azokat a szállodákat szeretnék elismerni, amelyek nagy erőfeszítéseket tettek a kiváló minőség elérése érdekében, és gazdaságilag is eredményesek voltak, tudósított az MTI.

Hangsúlyozta: a nemzetközi trendek azt mutatják, hogy az egész világon növekszik a turizmus, különösen Ázsiában, de Európában is. Egyre több társadalom és kormány ismeri fel, hogy milyen jelentős szerepe van a turizmusnak. Hozzátette ugyanakkor: még nagyobb figyelmet szeretnének kapni, hogy a döntéshozók felismerjék, hogy az ágazat mit képes tenni az ország gazdaságáért, milyen jelentős szerepe van a gazdaság élénkítésében, a munkahelyteremtésben.

Niklai Ákos elmondta azt is: az állam és az önkormányzatok részéről is több forrásra volna szükség a turisztikai marketing fejlesztésére, és remélhetőleg a vállalkozások is több pénzt tudnak majd fektetni a marketingtevékenységekbe. Emellett javítani kell a jövedelmezőségen, és még több vendégre van szükség, hogy javuljon az átlagos, ötven százalék körüli kihasználtság.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek