Emberevő tigris kóborol Indiában

  Emberevő tigris kóborol Indiában

  Hét emberrel végzett az elmúlt két hétben egy természetes élőhelyéről elkóborolt és zsákmányra vadászó tigris Észak-Indiában: az érintett területeken élő több ezer falulakó otthonaiba zárkózva várja, hogy a vadászok végezzenek az állattal - közölték a helyi hatóságok.

  A ragadozó nagyvad legutóbbi áldozata egy nő volt, akinek holttestét Uttar Pradesh állam egyik erdejében találták meg a hét elején - mondta Rupak De, az indiai erdőszolgálat munkatársa. A nőstény tigris nagyjából 130 kilométer hosszan elnyúló területen portyázik.

  "Vadászatot indítottunk az emberevővé vált nőstény becserkészésére" - mondta Rupak De, hozzátéve, hogy a tigris még mindig éhes lehet, mivel pihenés nélkül folytatja zsákmányszerző útját. Az emberevő tigrisről szóló első hírek december 29-én kaptak szárnyra, amikor egy 65 éves férfit marcangolt szét az állat az Uttar Pradesh állambeli Szambal kerületben.

  "Az emberek rettegnek" - mondta egy illetékes a falvakkal tarkított erdős vidékről, Maradabadból, ahol a legtöbb áldozatot szedte az állat. Hozzátette, arra kérték a falulakókat, hogy ne menjenek egyedül az erdő közelébe, és három vadászt béreltek fel az állat megölésére.

  Az állat valószínűleg a szomszédos Uttarakhand államban elterülő - a veszélyeztetett bengáli tigrisek (Panthera tigris tigris) védelmére létrehozott - Jim Corbett Nemzeti Parkból elkóborolva érkezett a területre.

  Meneka Gandhi állatvédő aktivista és indiai képviselő azzal fordult Uttar Pradesh állam vezetőségéhez, hogy ne lőjék ki a ragadozót. Az erdészeti illetékeseknek írt levelében hangsúlyozta, hogy az állat csak azért támad emberekre, mert éhes, de ha visszatér természetes élőhelyére abbahagyja a gyilkolást.

  Gandhi szerint az állatot be kellene fogni és szabadon engedni Uttarakhand államban.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!