Hárommillió látogató a párizsi múzeumokban

Hárommillió látogatót fogadtak a francia főváros által üzemeltetett párizsi múzeumok tavaly, csaknem harmadával többet mint 2012-ben, ami új rekord a városháza szerint.

Az időszaki kiállításokra 1 674 622-en voltak kíváncsiak, vagyis 65 százalékkal többen, mint 2012-ben, írja az MTI. Az állandó tárlatokat - amelyek 2002-től ingyenesen tekinthetők meg - 1 363 144-en keresték fel. Ez ugyan egy szinten van a tavalyelőtti látogatottsággal, de a városvezetés emlékeztetett arra, hogy több múzeum is zárva tartott felújítás miatt.

Az összesen 3 037 766 látogató hozzávetőleg harminc kiállításból válogathatott 2013-ban, a legsikeresebb a fiatalon meghalt Keith Haring amerikai művésznek szentelt volt a Modern Művészetek Múzeumában. A tárlatot 300 ezren látták. Az intézménybe 690 ezren zarándokoltak el tavaly, és jelenleg is két jelentős tárlatot kínál: a kínai Ceng Fan-cse, illetve az orosz-francia Serge Poliakoff műveit felvonultató két kiállítás február végéig látogatható.

Növelte vendégei számát a Petit Palais, amelyet elsősorban a Félix Ziem-kiállítás révén 525 ezren kerestek fel. Több mint 220 ezer látogatót fogadott a Notre Dame alatti Crypte Archéologique. A szeptemberben újra megnyílt Galliera-palotában működő divatmúzeumra is 200 ezren voltak kíváncsiak. Az Alaiának szentelt és január végéig látható retrospektív tárlatot több mint százezren látták eddig a palota falai között.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek