Óvatosságra kéri a Bangkokba készülőket a Külügy

Óvatosságra kéri a Bangkokba készülőket a Külügy

Thaiföldön a kormányellenes erők január 13-i kezdettel előre meg nem határozott időtartamú tüntetéssorozatot jelentettek be a fővárosban, ezért a Külügyminisztérium konzuli szolgálata fokozott elővigyázatosságra és a politikai színezetű tömegmegmozdulások elkerülésére kéri a Bangkokba készülő magyarokat.

A konzuli szolgálat hétfői figyelmeztetésében kiemelték: a továbbra is békésnek hirdetett megmozdulások célja, hogy a thaiföldi főváros főbb csomópontjainak lezárásával a tüntetők Bangkok életét megbénítsák, és ezáltal kikényszerítsék az ügyvezető kormány távozását. A meghirdetett demonstrációk a város forgalmában előreláthatóan komoly fennakadásokat okoznak majd, és nehezebb lehet a kijutás a repülőterekre is.

A meghirdetett lezárások fokozottan érintik a turisták által látogatott városrészeket és az üzleti negyedeket. A konzuli szolgálat ezért felhívta a Thaiföldön tartózkodó, illetve odautazni szándékozó magyar állampolgárok figyelmét, hogy tanúsítsanak fokozott elővigyázatosságot, és feltétlenül kerüljék el a politikai színezetű tömegmegmozdulásokat. Amennyiben akaratlanul egy politikai demonstráció közelébe kerülnek, a lehető leggyorsabban hagyják el a helyszínt - tanácsolták.

A konzuli szolgálat javasolta minden az országba látogató vagy már ott tartózkodó magyarnak, hogy konzuli védelemért regisztráljon a Külügyminisztérium honlapján.
A nagykövetség 24 órában elérhető, vészhelyzetben hívható ügyeleti száma: külföldi hívószámról +66-81-875-4610, thaiföldi hívószámról 081-875-4610.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek