Fürdőkártyára is pályázhatnak a nyugdíjasok

Az Erzsébet-program keretében egy kártyát kaphatnak a rászoruló nyugdíjasok, mellyel több mint 50 fürdőbe látogathatnak el, akár több alkalommal is. Pályázniuk február 15-ig lehet.

A jövő évben is százezernél több gyermeket várnak táborozásra, üdülésre, nyaralásra – közölte Nagy Anna, az Erzsébet-program szóvivője az M1 Ma reggel című műsorában.

Idén 2,5 milliárd forintot kapott az Erzsébet-program, jövőre 3,5 milliárd forint áll rendelkezésre – tette hozzá.

Hangsúlyozta: ez nem költségvetési pénz, vagyis ezt az összeget nem elveszik valahonnan, hanem az Erzsébet-utalványok forgalmazásából keletkező bevételről van szó. Ezt olyan szociális célokra fordítják, mint a gyermektáboroztatás, -üdültetés.

A program új elemei között említette, hogy bizonyos jövedelemhatár alatt a nyugdíjasok egy kártyát kapnak, mellyel több mint 50 fürdőbe mehetnek el több alkalommal.

Idén és tavaly több mint 250 ezer embernek segített az Erzsébet-program, közel 100 ezer gyermeket nyaraltattak. Idén legalább ilyen létszámkeretre számítanak – hangoztatta a szóvivő.

Nagy Anna elmondta azt is: a nyugdíjasok fürdőjegyekre február 15-éig pályázhatnak, február végéig jelentkezhetnek a szociális üdülésre nagycsaládosok, fogyatékkal élők és nyugdíjasok, a gyermekek pedig március 20-áig válogathatnak a különféle táborok között.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek