Télen is látogatható a ferihegyi kilátóterasz

A Budapest Airport úgy döntött, hogy a téli időszakban is nyitva tartja a 2 A Terminál tetején nemrégiben felújított és megnyitott kilátóteraszt.

Augusztus 9-én, pénteken nyílt meg újra a négy évre bezárt repülőtéri kilátóterasz. A téli időszakban is, minden nap 11.00 és 20.00 óra között fogadja a látogatókat a rendkívül népszerű helyszín, ahonnan nyomon követhető a repülőtér élete, a repülőgépek érkezése és felszállása, a földi kiszolgálás. Amennyiben az erős havazás vagy a jegesedés veszélyeztetné a látogatók biztonságát a Budapest Airport felfüggesztheti a terasz működését.

A Budapest Airport 2013 nyarán nyitotta meg újra, felújított formában a 2A Terminál tetején található kilátóteraszt, amelyre 400 forint belépőjegy kifizetése mellett lehet kilépni. A kilátóterasz nemcsak új burkolatot, akadálymentesített le- és feljárót kapott, hanem az európai uniós előírásokkal összhangban 3 méter magas, részben biztonsági üveggel ellátott, acélból készült védőkorlátot. A tavaszi-nyári időszakban a teraszon büfé is működik.

A kilátóteraszt a megnyitása óta több, mint 30 ezren keresték fel. „Bennünket is meglepett, ugyanakkor jó érzéssel töltött el, hogy ennyire sokan kíváncsiak a Budapest Airport életére, a nálunk landoló repülőgépekre." – jelentette ki a terasz üzemeltetéséért felelős repülőtéri menedzser. Manel Moreno hozzátette: „Éppen emiatt a hatalmas érdeklődés miatt, a napi többszáz látogató érdekében döntöttünk úgy, hogy amikor csak az időjárás engedi, nyitva tartjuk a kilátóteraszt. Biztos vagyok abban, hogy télen is, a hajnali pára felszívódása után ismét sokan lesznek, akik dacolnak a hidegre fordult idővel és a lehető legjobb helyről nyernek betekintést a repülőtér nyüzsgő, folyamatosan változó életébe."

Helyszín: 2A Terminál indulási csarnok, galéria szint (3. emelet)
Téli nyitva tartás: 11-20 óra között
Belépőjegy:
400 Ft
15 darabos gyűjtőjegy: 5 000 Ft
30 darabos gyűjtőjegy: 10 000 Ft
Megközelítés: legkönnyebben a 200E busszal lehet, ami a Kőbánya-Kispest metró-végállomás és a repülőtér 2. terminál között közlekedik. Autóval érkezőknek érdemes a repülőtér megközelítését bemutató oldalon tájékozódni.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek