Egyre többen nyomtatják ki otthon vonatjegyüket

Egyre többen nyomtatják ki otthon vonatjegyüket

Mióta három százalékos kedvezményt vezetett be az otthon kinyomtatott és az elektronikusan bemutatott vonatjegyekre a MÁV, ezek aránya megduplázódott – írja közleményében a vasúttársaság. Adataik szerint míg július előtt 15-16 százalék volt, addig szeptember-októberre már 29-30 százalék lett azoknak a jegyeknek az aránya, amelyeket nem a jegykiadó automatáknál nyomtattak ki. Az intézkedés az internetes jegyértékesítési rendszer aktív felhasználóinak számát is bővítette: havonta 4 ezerrel többen vásároltak online az előző félév adataihoz képest.

Felhívták a figyelmet arra, hogy ennek kedvező hatásaiból az internettel nem rendelkező utasok is részesülnek, hiszen csökken a sorban állás ideje a pénztáraknál. Emlékeztetnek: júliustól a vasúttársaság 3 százalékos kedvezményt ad minden olyan internetes vásárlónak, aki az otthoni nyomtatás vagy a digitális bemutatás lehetőségét választja.

Az otthoni nyomtatással akár teljesárú, akár kedvezményes belföldi, egy útra szóló menetjegyeket, pót- és helyjegyeket, élőállat- és kerékpárjegyeket lehet megvásárolni. A menetjegyek QR-kódját pedig egyebek mellett az InterCity járatokon utazva lehet az arra alkalmas telefon vagy számítógép képernyőjén a jegyvizsgálóknak bemutatni.

Az internetes jegyvásárlási lehetőséget 2008-as kezdete óta mintegy 2,3 milliószor vették igénybe az utazók. Az online rendszerben vásárlók már több mint 260 ezer esetben éltek az otthoni nyomtatás lehetőségével - tették hozzá.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek