Az állatvédők hadat üzentek az Air France-nak

Kísérleti célokat szolgáló majmok szállítása miatt hadat üzent az Air France légitársaságnak egy francia állatvédő szervezet.

  

Fotó: Northfoto

Párizsban hétfő este közzétett nyilatkozatában a Peta nevű szervezet a francia légitársaság bojkottjára szólított fel. Az állásfoglalás rámutatott arra, hogy az Air France azon - immár egyre kevesebb - légitársaságok egyike, amelyek még mindig szállítanak laboratóriumokban kutatási célokra alkalmazott állatokat. A Peta ezúttal egy újabb tervezett majomszállítmány ellen emelt szót.

A szervezet bejelentette, hogy aláírásokat gyűjt az Indiai-óceáni Mauritiusból érkező szállítmány elindítása ellen. Egyidejűleg pedig az Air France bojkottját sürgette.

A Peta elnöke hangsúlyozta, hogy egyes profithajhász légitársaságok - köztük az Air France - pénzért mindenre hajlandók, így még arra is, hogy figyelmen kívül hagyják a repülőgépeken szállított majmok szenvedéseit.

Az Air France-nak nem először gyűlik meg a baja a francia állatvédő szervezettel. A Peta 2012 januárjában egy sikeres aláírásgyűjtési kampánnyal megakadályozta, hogy Mauritiusról kísérleti célokra majmokat szállítsanak az Egyesült Államokba.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek