Újra megnyílik a füzesgyarmati gyógyszálló

  Tavaly felszámolás miatt zárták be, de decemberben újra megnyílik a füzesgyarmati Thermál Hotel Gara Gyógyszálló.

   

  Ez a Füzesgyarmatot, Szeghalmot és Dévaványát is magában foglaló békés megyei Kissárrét turisztikai területen az egyetlen gyógyászattal is rendelkező három csillagos wellness szálloda, amelyet 2012. januárban zártak be felszámolás miatt.

  Az épületkomplexumot a CIB Bank ingatlankezelő társaságától a Füzesgyógy Vidékfejlesztési Centrum vette bérbe, a társaság tulajdonosa ötven százalékban Füzesgyarmat önkormányzata és ötven százalékban a Füzesinwest társaság, amelyet szállodai magán befektetők jegyeznek - mondta Bere Károly, Füzesgyarmat polgármestere.

  Kiemelte: a próbaüzem várhatóan 2013. december elején kezdődik, a 88 szobás szálláshely a tervek szerint az ünnepekre teljes kapacitással várja a vendégeket.

  A Füzesgyógy Vidékfejlesztési Centrum fő tevékenységi köre a szállodaüzemeltetés, a társaság a napokban az ingatlankezelővel aláírta az üzemeltetésről szóló szerződést és birtokba is vette a szállodát. A polgármester hozzáfűzte: a szálloda újraindítása mintegy 100 millió forintba kerül. A pénzforrásokat az üzemeltető társaság tulajdonosai saját erőből, munkahelyteremtő és vállalkozásösztönző pályázati támogatásokból teremtik elő.

  Az önkormányzat több mint egy éve dolgozik a szálloda újraindításán. A kisváros minősített gyógyvízzel rendelkezik, az önkormányzat saját nyári és téli fürdőt üzemeltet, tervei között szerepel a fürdő felújítása és bővítése ötszáz millió forintból, EU támogatásból - mondta el Bere Károly.

  A Gara Hotel bezárását követően jelentősen csökkent Kissárréten az idegenforgalom. Az éves vendégforgalom 2011-ben 15 ezer volt, a vendégéjszakák száma 33,3 ezer. A szálloda bezárása utáni évben, 2012-ben a vendégforgalom 8,7 ezerre csökkent, a vendégéjszakák száma 18,6 ezerre. A kistérség szálláshelyhiány miatt nem tudta kihasználni turisztikai vonzerejét. Füzesgyarmat a gyógy- és wellnessturizmusban erős, Szeghalom az átutazó és az üzleti turizmusban, Dévaványa a természeti turizmusban. Jelentős a látogatottsága a Szeghalom Vésztő között található Vésztő-Mágori történelmi emlékhelynek is.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!