Új kilátó épült a Bakonyban

A Papod-hegy tetején álló 1956 centiméter magas kilátót Vitéz Bertalan Árpádról, a magyar ejtőernyős haderőnem megalakítójáról nevezték el.

Fotó: Nagy Lajos/MTI

A turisták számára az egyik legkedveltebb célpont a dunántúli Magas-Bakony. Ez a látnivalókban gazdag terület a Veszprém megyében fekvő Bakony-hegység északi részén terül el. Itt találhatók a hegység több száz méter magas csúcsai, köztük az egyik legmagasabb, a Papod hegy csúcsa, amelynek magassága 646 méter, és itt adta át a HM VERGA Zrt. is a saját erőből létrehozott Vitéz Bertalan Árpád kilátót múlt hét csütörtökön - írja a Turizmus Online.

A közel húsz méter magas, 32 millió forintból és borovi fenyőből készült építményhez panorámaterasz is társul. Magasságának köszönhetően minden irányba csodálatos panoráma tárul elénk. Északi irányba látható Zirc városa, a Som-hegy és a Pannonhalmi Apátság, észak-keletre látható tiszta időben Környe és a Tési-fennsík szélkerekei, és amíg keleti irányban Várpalotát és a lőteret, addig déli irányban és a balatoni panorámát láthatjuk.

Ha kíváncsi arra, hova érdemes ősszel kirándulni, és melyik kilátóból kapjuk a legszebb balatoni panorámát, kattintson ide.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek