Önkéntes volt Afrikában, kalandjairól könyvet írt

  Önkénteskaland Afrikában című könyvében személyes tapasztalatai alapján mutatja be a nemzetközi önkéntes munkát Molnár Zsolt, a Magyar Önkéntesküldő Alapítvány munkatársa, aki 15 évnyi nagyvállalatnál eltöltött munka után döntött úgy, hogy egy éven át a dél-afrikai lakosság életét fogja segíteni.

  A korábban vállalati kommunikációval és vezetési tanácsadással foglalkozó szerző nemzetközi önkéntesként egy évig élt Namíbiában, Malawiban, a Dél-Afrikai Köztársaságban és Tanzániában, ahol elsősorban egy dán szervezet által vezetett AIDS-ellenes kampányban dolgozott. Eközben sokat utazott, átélte az afrikai mindennapokat, megismerte a helybeliek életét, problémáit, betegségeit és kilátásait, lakott a kunyhóikban, ette az ételeiket és azért dolgozott, hogy segítse őket a mindennapokban - olvasható a könyv előszavában.

  A részben humorosan, részben szenvedélyesen és nem ritkán kritikusan papírra vetett beszámoló bemutatja, hogyan él és mit csinál egy önkéntes, mit jelent a nemzetközi önkéntesség, mire kell figyelnie és felkészülnie az úti cél és a munka kiválasztásakor.

  A szerző részletesen beszámol útja előkészítéséről, fél éves angliai felkészítő tanfolyamának olykor viszontagságos, nem mindennapi körülményeiről, valamint az afrikai munkáról, hétköznapokról és emberekről, felejthetetlen kalandjairól.

  A Magyar Önkéntesküldő Alapítvány 2003. óta működik azzal a céllal, hogy magyar önkéntes fiatalokat és fejlesztési szakembereket közvetítsen ki nemzetközi humanitárius és fejlesztési projektekbe. Önkénteseik - különböző programok keretében - dolgoznak Afrikában, Ázsiában, Latin-Amerikában és Európában is.

  A kötet a Dekameron Könyvkiadó gondozásában jelent meg.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!