Egyre népszerűbb a magyarok körében a francia Riviéra

Egyre népszerűbb a magyarok körében a francia Riviéra

Egyre több a magyar vendég a francia Riviérán, derül ki a Côte d'Azur Regionális Idegenforgalmi Hivatal adataiból. 2012-ben 30 ezer magyar vendég érkezett ide, közülük 12 ezren szállodában szálltak meg – írja a Turizmusonline.hu.

A magyarok leggyakrabban Nizzában (37,7%), Cannesban (25%), a part keleti szakaszán (12%), Antibesban (10%) és Monacóban (6%) szállnak meg. De kedvelt Mandelieu (2,7%), Vence (1,2%), Grasse (1,0%) és a hegyek (0,3%) is. Tavaly Nizzában, Monacóban és Vence környékén csökkent, Antibes és Cannesban jelentősen nőtt a magyar vendégek száma.

A magyar vendégek jellemzően márciustól októberig utaznak a Riviérára. A csúcsidőszak július (19,4%) és augusztus (20,1%), az összes vendég 61%-a június és szeptember között nyaral itt. Legtöbben shoppingolni (41%), múzeumot látogatni (43%), strandolni (41%), kaszinózni (9%) jönnek ide.

CannesFotó: Angot / Colorise / Northfoto

 Közvetlen légi összeköttetés híján mindössze a magyar utasok 10 százaléka érkezik repülővel, a repülős utasok tartózkodási ideje viszont magas, közel 10 éjszaka, naponta átlagosan 63 eurót költenek. A magyar beutazók 39 százaléka átlagosan 4-6 éjszakát tölt el a Riviérán.

Jellemzően fiatalok körében népszerű a Côte d'Azur: az átlagos életkor 34 év. A vendégek 23 százalékát a 30-39 évesek adják. Jellemzően egyedül (40%) vagy párban (42%) érkeznek ide, kevés az olyan pár (3%), amely gyerekkel érkezik. Viszont sok a magyar diák (21%).

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek